Letní salát z bulguru zvaný tabbouleh
35 min.
Ingredience
- 170gramůBulgur
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule červená
- 1kusČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 20gramůMáta
- 1kusCitrony
- 1kusLimetka
- 3lžíceOlej olivový
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přečteme si návod na bulguru a vaříme podle něj, obvykle v poměru 1:2 bulgur:voda. V menším kastrolu uvaříme v osolené vodě vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, po odstranění z plotny ihned ochladíme studenou tekoucí vodou, následně je oloupeme a vidličkou opatrně rozmačkáme.
- 2Do misky vysypeme bulgur, přidáme rozmačkanou vaječnou směs, jemně nakrájenou cibuli a velmi drobně nasekané dva stroužky česneku. Z paprik odstraníme semínka, potom je rpzkrájíme na drobné kousky a přidáme do misky. Postupně vsypeme ještě nasekanou pažitku, petržel, koriandr a mátu. Přidáme i nadrobno nařezanou kůru z limetky a citronu i z nich vymačkanou šťávu. Opatrně promícháme, před servírováním ještě osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.