Letní zeleninový hrnec

165 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tento zeleninový hrnec si nejdříve připravíme všechnu zeleninu, kterou očistíme a omyjeme a každý druh zeleniny si odložíme do misky zvlášť.
  • 2
    Lilky oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Pak je opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
  • 3
    Brambory a cuketu pokrájíme na kostky.
  • 4
    Fazolové lusky nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.
  • 5
    Spařená, oloupaná rajčata s cibulí pokrájíme na kolečka a papriku na nudličky.
  • 6
    Zelenou petrželku pokrájíme nadrobno.
  • 7
    Do hrnce nalijeme 1 dl olivového oleje a postupně budeme vrstvit zeleninu podle druhu.
  • 8
    Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou, posypeme špetkou cukru a pokapeme olejem.
  • 9
    Ještě přilijeme 3 dl vody, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírné teplotě téměř 2 hodiny.
  • 10
    Zeleninu můžeme podávat i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.