Libanonská kuřecí prsa plněná ovocnou rýží
35 min.
Ingredience
- 250gramůŠvestky sušené
- 300gramůRýže
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKari koření
- 700gramůKuřecí prsa
- 100gramůOříšky piniové
- 100gramůHrozinky
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej rostlinný
- 1,1litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
191 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky zalijeme horkou vodou (500 ml) a necháme je hodinu máčet. Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme ji zbylou vodou, osolíme, uvedeme do varu, vaříme 25 minut, poté ji scedíme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím smícháme lžíci rostlinného oleje s medem, citronovou šťávou a kari kořením. Dále ostrým nožem napříč rozřízneme čtyři omytá a osušená kuřecí prsa, ale nedokrojíme. Prsa zavřeme a z vnější strany je pomažeme medovou směsí a v zakryté míse je uložíme do chladničky.
- 3Nasucho opražíme piniové oříšky, švestky vypeckujeme a s hrozinkami je nasekáme a nasypeme do větší misky. Přidáme vařenou rýži, polovinu piniových oříšků, 1/4 lžičky pepře a po špetce rozemletého nového koření, hřebíčku a skořice a vše dobře promícháme.
- 4Kuřecí prsa rozložíme, na vále a rozdělíme na ně rýžovou směs.
- 5Maso kolem náplně přeložíme, ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme párátky a obalíme ve směsi hladké mouky, 1/2 lžičky soli a špetky pepře. Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme zbývající olej a kuře na něm opečeme 4 - 5 minut na každé straně do zlatohněda.
- 6Podáváme posypané druhou polovinou pražených piniových oříšků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.