Libanonská kuřecí prsa plněná ovocnou rýží

35 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
191 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky zalijeme horkou vodou (500 ml) a necháme je hodinu máčet. Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme ji zbylou vodou, osolíme, uvedeme do varu, vaříme 25 minut, poté ji scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím smícháme lžíci rostlinného oleje s medem, citronovou šťávou a kari kořením. Dále ostrým nožem napříč rozřízneme čtyři omytá a osušená kuřecí prsa, ale nedokrojíme. Prsa zavřeme a z vnější strany je pomažeme medovou směsí a v zakryté míse je uložíme do chladničky.
  • 3
    Nasucho opražíme piniové oříšky, švestky vypeckujeme a s hrozinkami je nasekáme a nasypeme do větší misky. Přidáme vařenou rýži, polovinu piniových oříšků, 1/4 lžičky pepře a po špetce rozemletého nového koření, hřebíčku a skořice a vše dobře promícháme.
  • 4
    Kuřecí prsa rozložíme, na vále a rozdělíme na ně rýžovou směs.
  • 5
    Maso kolem náplně přeložíme, ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme párátky a obalíme ve směsi hladké mouky, 1/2 lžičky soli a špetky pepře. Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme zbývající olej a kuře na něm opečeme 4 - 5 minut na každé straně do zlatohněda.
  • 6
    Podáváme posypané druhou polovinou pražených piniových oříšků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.