Lilek na grilu

40 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky nakrájíme podélnými řezy na plátky silné asi 1 cm. Důkladně osolíme, necháme 10-15 minut odležet, aby pustily vodu.
  • 2
    Plátky lilku osušíme, potřeme z obou stran rostlinným olejem a klademe na rošt. Pečeme na elektrickém grilu předehřátém na 220 °C asi 15 minut. Podle potřeby lilkové řezy v průběhu grilování obracíme.
  • 3
    Česnek rozetřeme se solí, pepřem, olivovým olejem a strouhankou. Touto směsí potíráme grilované lilky z jedné strany a necháme ještě krátce grilovat.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.