Lilek plněný rajčatovou nádivkou
40 min.
Ingredience
- Na osolení lilku
- Plněný lilek
- 1kusLilek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 110gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1stroužekČesnek
- 125gramůMozzarella light
- 0,5lžičkaSůl
- 60gramůŽampiony - sterilované
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 10mytý lilek podélně rozkrojíme na poloviny, dužinu osolíme a necháme přibližně 10 minut vypotit. Poté ho znovu omyjeme, osušíme, vydlabeme lžicí dužinu (ale musí nám zůstat min. 1-1.5cm dužiny u slupky).
- 2Troubu si předehřejeme na 190°C. Vydlabanou dužinu dáme do misky, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, pokrájené nakládané žampióny, sušené oregano, sůl, pepř, nadrobno pokrájenou omytou petrželku, utřený stroužek česneku a směs dobře promícháme a naplníme vydlabané poloviny lilku. Položíme je do vymaštěné zapékací misky, na povrch lilků poklademe na plátky pokrájenou mozzarellu a dáme je do středu trouby zapéct. Lilky pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.