Lilek v rajčatové omáčce

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jeden lilek vydlabeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky lilků a osmažíme po obou stranách. Vyjmeme z pánve. Do pánve k máslu přisypeme cibuli, dužinu z jednoho lilku a smažíme, přidáme česnek, sůl, pepř, zalijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhankou, chvilku podusíme a celý obsah pánve přendáme do pekáčku. Na povrch položíme osmažená kolečka lilků a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 10 minut.
  • 3
    Podáváme s topinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.