Lilek v rajčatové omáčce
40 min.
Ingredience
- 800gramůLilek
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOmáčka rajčatová
- 20gramůStrouhanka
- 160gramůChléb toastový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jeden lilek vydlabeme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky lilků a osmažíme po obou stranách. Vyjmeme z pánve. Do pánve k máslu přisypeme cibuli, dužinu z jednoho lilku a smažíme, přidáme česnek, sůl, pepř, zalijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhankou, chvilku podusíme a celý obsah pánve přendáme do pekáčku. Na povrch položíme osmažená kolečka lilků a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 10 minut.
- 3Podáváme s topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.