Lilek zapečený s masem a sýrem

77 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
51 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na něm osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Opékáme asi 7 minut.
  • 2
    Lilek umyjeme, rozpůlíme, středy vmáčkneme a naplníme mletým masem.
  • 3
    Do zapékací misky nalijeme pět lžic olivového oleje, naskládáme naplněné půlky lilků, posypeme kousky sýru Feta a podlijeme šálkem zeleninového vývaru. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Servírujeme se zeleninovým salátem a bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.