Lilek zapečený s masem a sýrem
77 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyLilek
- 400gramůMaso mleté - mix
- 10gramůOregano čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 200gramůSýr Feta
- 1šálekVývar zeleninový
- 125gramůProtlak rajčatový
- 10lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
51 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na něm osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Opékáme asi 7 minut.
- 2Lilek umyjeme, rozpůlíme, středy vmáčkneme a naplníme mletým masem.
- 3Do zapékací misky nalijeme pět lžic olivového oleje, naskládáme naplněné půlky lilků, posypeme kousky sýru Feta a podlijeme šálkem zeleninového vývaru. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Servírujeme se zeleninovým salátem a bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.