Lilek zapečený s rajčaty
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusLilek
- 6kusůRajčata
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,25kusCeler bulvový
- 1šálekOlej rostlinný
- 50gramůSýr Parmezán
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1šálekStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
70 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka zhruba 5 mm silná, zprudka opečeme na oleji, vložíme do kastrolu, ponecháme v teple. V témže oleji podusíme nasekanou cibuli, česnek, nastrouhaný celer a petrželovou nať, přidáme na plátky pokrájená rajčata, podusíme a směs prolisujeme.
- 2Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a navrstvíme opečené plátky lilku, osolíme, posypeme 2 lžícemi strouhanky, polijeme rajčatovou omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, smíchaným se lžící strouhanky, zakapeme olejem a zapečeme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.