Lilek zapečený s rajčaty

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
70 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka zhruba 5 mm silná, zprudka opečeme na oleji, vložíme do kastrolu, ponecháme v teple. V témže oleji podusíme nasekanou cibuli, česnek, nastrouhaný celer a petrželovou nať, přidáme na plátky pokrájená rajčata, podusíme a směs prolisujeme.
  • 2
    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a navrstvíme opečené plátky lilku, osolíme, posypeme 2 lžícemi strouhanky, polijeme rajčatovou omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, smíchaným se lžící strouhanky, zakapeme olejem a zapečeme 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.