Lilková omáčka s uzeninou
55 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůKlobása uzená
- 1kusLilek
- 1kusPomeranče
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 40gramůTymián čerstvý
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vnitřek klobásy po malých částech vytlačíme ze střívka. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč omyjeme horkou vodou, kůru najemno nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tymián a rozmarýn omyjeme, otřepeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj lilek a na středním ohni podusíme. Přidáme uzeninu, bylinky a česnek a za stálého míchání 1-2 minuty dále dusíme. Poté přilijeme 1/8 l vody a všechnu pomerančovou šťávu, vmícháme rajský protlak a okořeníme solí a pepřem nebo chilli. Zakryté dusíme zhruba 30 minut.
- 3Nakonec do omáčky vmícháme pomerančovou kůru a v případě potřeby dochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.