Lilková omáčka s uzeninou

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vnitřek klobásy po malých částech vytlačíme ze střívka. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč omyjeme horkou vodou, kůru najemno nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tymián a rozmarýn omyjeme, otřepeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj lilek a na středním ohni podusíme. Přidáme uzeninu, bylinky a česnek a za stálého míchání 1-2 minuty dále dusíme. Poté přilijeme 1/8 l vody a všechnu pomerančovou šťávu, vmícháme rajský protlak a okořeníme solí a pepřem nebo chilli. Zakryté dusíme zhruba 30 minut.
  • 3
    Nakonec do omáčky vmícháme pomerančovou kůru a v případě potřeby dochutíme pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.