Lilková pasta s olivami
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 600gramůLilek
- 5gramůSůl
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 130mililitrůOlej olivový
- 80gramůPaprika červená
- 130gramůOlivy černé
- 250gramůJogurt bílý
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůPepř cayenský
- 30gramůPetržel kudrnka
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
41 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lilky očistíme, omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme, osolíme a necháme 15 minut odležet. Potom je omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme a podusíme minutu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme lilky a opečeme. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Papriku rozpůlíme, odstraníme semena, omyjeme a nadrobno nakrájíme.
- 2Vypeckujeme olivy a přidáme je s cibulí a paprikou k lilkům. Přikryjeme a dusíme tak dlouho, až bude možné slupku lilků oddělit od dužiny.
- 3Lilky vyjmeme a slupku odstraníme. Dužinu nadrobno nakrájíme a vrátíme k zelenině. Přidáme 3-4 lžíce vody a citronovou šťávu. Přimícháme rajčatový protlak. Necháme přejít varem a rozmixujeme.
- 4Necháme vychladnout a přimícháme jogurt. Osolíme, opepříme, osladíme a výrazně ochutíme cayenským pepřem. Přimícháme sekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.