Lilková pasta s olivami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
41 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky očistíme, omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme, osolíme a necháme 15 minut odležet. Potom je omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme a podusíme minutu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme lilky a opečeme. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Papriku rozpůlíme, odstraníme semena, omyjeme a nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Vypeckujeme olivy a přidáme je s cibulí a paprikou k lilkům. Přikryjeme a dusíme tak dlouho, až bude možné slupku lilků oddělit od dužiny.
  • 3
    Lilky vyjmeme a slupku odstraníme. Dužinu nadrobno nakrájíme a vrátíme k zelenině. Přidáme 3-4 lžíce vody a citronovou šťávu. Přimícháme rajčatový protlak. Necháme přejít varem a rozmixujeme.
  • 4
    Necháme vychladnout a přimícháme jogurt. Osolíme, opepříme, osladíme a výrazně ochutíme cayenským pepřem. Přimícháme sekanou petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.