Lilková pěna
50 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2,5lžíceŽelatina
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůLilek
- 2kusyPaprika červená
- 300gramůJogurt nízkotučný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Lilky spolu s paprikami pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut.
- 2Do kastrůlku s balsamicem vsypeme želatinu v prášku a mícháme 5 minut. Potom za stálého míchání směs ohřejeme na mírném ohni.
- 3Pečené papriky oloupeme a zbavíme zrníček. Lilky podélně překrojíme a dužinu vydlabeme.
- 4Dužinu z lilků s prolisovaným česnekem a připravenými paprikami rozmixujeme na pyré. Vmícháme rozpuštěnou želatinu a jogurt, osolíme, opepříme. Vše dobře promícháme.
- 5Hotovou pěnu přendáme do vhodné formy a necháme uležet 6 hodin v chladničce, aby ztuhla.
- 6Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.