Lilková pěna

50 min.
Evropa
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky spolu s paprikami pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut.
  • 2
    Do kastrůlku s balsamicem vsypeme želatinu v prášku a mícháme 5 minut. Potom za stálého míchání směs ohřejeme na mírném ohni.
  • 3
    Pečené papriky oloupeme a zbavíme zrníček. Lilky podélně překrojíme a dužinu vydlabeme.
  • 4
    Dužinu z lilků s prolisovaným česnekem a připravenými paprikami rozmixujeme na pyré. Vmícháme rozpuštěnou želatinu a jogurt, osolíme, opepříme. Vše dobře promícháme.
  • 5
    Hotovou pěnu přendáme do vhodné formy a necháme uležet 6 hodin v chladničce, aby ztuhla.
  • 6
    Podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.