Lilkové bramboráčky

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě vaříme asi 20 minut důkladně omyté brambory. Poté je scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme.
  • 2
    Lilek očistíme, oloupeme, překrojíme, zbavíme jader a dužinu nastrouháme k bramborám, vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku a očištěný, prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, z těsta tvoříme bramboráčky a smažíme z obou stran dozlatova.
  • 4
    Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.