Lilkové karbanátky
35 min.
Ingredience
- 1000gramůLilek
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko kefírové
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
64 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané lilky nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom vymačkáme šťávu a lilky vsypeme do mísy. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nasekaný kopr, nastrouhaný sýr, vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky a smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku. Kefírové mléko smícháme v misce s nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Karbanátky upravíme na talíře a přelijeme ochuceným mlékem. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.