Lilkový horký krém s cherry rajčátky
25 min.
Ingredience
- 200gramůListové těsto
- 1lžíceOlej olivový
- 12kusůRajčata Cherry
- Česnekový dresing
- Lilkový krém
- 2kusyLilek
- 4lžíceZakysaná smetana
- 3kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 135°C. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a dáme do zapékací misky rozkrojenou stranou naspod.
- 2Připravíme si česnekový dresing: do misky dáme olivový olej, velmi nadrobno pokrájené stroužky česneku, sůl, pepř, cukr, sušenou bazalku a oregano a směs dobře promícháme. Dresingem polijeme rajčata. Vložíme je do trouby a pomalu pečeme 35-40 minut.
- 3Když jsou rajčata upečená, vyjmeme je z trouby a teplotu zvýšíme na 200°C. Omyté a osušené 2 lilky propícháme jehlicí, položíme je na malý pekáček a dáme do trouby péct na 40-50 minut. Lilky by se měly upéct tak, že budou měkké.
- 4Mezitím na pomoučeném vále rozválíme listové těsto. Rozkrájíme ho na 6 stejných čtverců, přibližně 15x15 cm. Kovové nebo porcelánové hlubší formičky vytřeme olejem, vyložíme je listovým těstem tak, že vytvoří košíčky.
- 5Upečené lilky po chvilce opatrně rozkrojíme a lžicí z nich vydlabeme měkkou dužinu. Slupku z lilku vyhodíme. Dužinu vložíme do mixéru. Přidáme k ní chilli koření, zakysanou smetanu, čerstvá vejce a nadrobno pokrájený česnek. Směs rozmixujeme na pyré, kterým naplníme připravené formičky a dáme je do středu trouby. Pečeme při 180°C přibližně 25 minut dozlatova.
- 6Do každé formičky na krém vložíme rozpečená cherry rajčatka a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.