Lilkový horký krém s cherry rajčátky

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 135°C. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a dáme do zapékací misky rozkrojenou stranou naspod.
  • 2
    Připravíme si česnekový dresing: do misky dáme olivový olej, velmi nadrobno pokrájené stroužky česneku, sůl, pepř, cukr, sušenou bazalku a oregano a směs dobře promícháme. Dresingem polijeme rajčata. Vložíme je do trouby a pomalu pečeme 35-40 minut.
  • 3
    Když jsou rajčata upečená, vyjmeme je z trouby a teplotu zvýšíme na 200°C. Omyté a osušené 2 lilky propícháme jehlicí, položíme je na malý pekáček a dáme do trouby péct na 40-50 minut. Lilky by se měly upéct tak, že budou měkké.
  • 4
    Mezitím na pomoučeném vále rozválíme listové těsto. Rozkrájíme ho na 6 stejných čtverců, přibližně 15x15 cm. Kovové nebo porcelánové hlubší formičky vytřeme olejem, vyložíme je listovým těstem tak, že vytvoří košíčky.
  • 5
    Upečené lilky po chvilce opatrně rozkrojíme a lžicí z nich vydlabeme měkkou dužinu. Slupku z lilku vyhodíme. Dužinu vložíme do mixéru. Přidáme k ní chilli koření, zakysanou smetanu, čerstvá vejce a nadrobno pokrájený česnek. Směs rozmixujeme na pyré, kterým naplníme připravené formičky a dáme je do středu trouby. Pečeme při 180°C přibližně 25 minut dozlatova.
  • 6
    Do každé formičky na krém vložíme rozpečená cherry rajčatka a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.