Lilkový nákyp s treskou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek očistíme, nakrájíme na centimetr silné plátky, cibuli pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme lilek, opečeme, až změkne (ale neměl by zhnědnout). Necháme okapat na papírovém ubrousku, do pánve přidáme lžíci oleje, znovu rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Za stálého míchání přidáme česnek, kapary, olivy a rajčata, omáčku osolíme, opepříme, povaříme asi 5 minut, aby zhoustla. Vmícháme čerstvé bylinky.
  • 3
    Filety z tresky opláchneme a osušíme. Nákypovou formu vymažeme tukem, nalijeme do ní omáčku a rozložíme filety. Lilky rovnoměrně rozložíme na rybu, poklademe vločkami rostlinného tuku.
  • 4
    Formu dáme na pečící plech, kdyby vyteklo trochu šťávy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, aby lilky zhnědly.
  • 5
    Podáváme s čerstvým salátem a bílým pečivem.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.