Lilkový nákyp s treskou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusLilek
- 2lžíceKapary sterilované
- 50gramůOlivy černé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceTuk
- 4lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 800gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilek očistíme, nakrájíme na centimetr silné plátky, cibuli pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme lilek, opečeme, až změkne (ale neměl by zhnědnout). Necháme okapat na papírovém ubrousku, do pánve přidáme lžíci oleje, znovu rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Za stálého míchání přidáme česnek, kapary, olivy a rajčata, omáčku osolíme, opepříme, povaříme asi 5 minut, aby zhoustla. Vmícháme čerstvé bylinky.
- 3Filety z tresky opláchneme a osušíme. Nákypovou formu vymažeme tukem, nalijeme do ní omáčku a rozložíme filety. Lilky rovnoměrně rozložíme na rybu, poklademe vločkami rostlinného tuku.
- 4Formu dáme na pečící plech, kdyby vyteklo trochu šťávy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, aby lilky zhnědly.
- 5Podáváme s čerstvým salátem a bílým pečivem.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.