Lilkový salát s černými olivami
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyLilek
- 2kusyRajčata
- 1decilitrOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
- 100gramůOlivy černé
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyČesnek
- 0,25lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené celé lilky dáme na pekáč a pečeme je při 175°C.
- 2Lilky jsou upečené, když je slupka téměř černá.
- 3Teplé lilky oloupeme a v hluboké míse vidličkou rozmačkáme na kaši.
- 4Přidáme k nim utřený česnek, velmi drobně pokrájenou cibuli a spařená oloupaná rajčata, která jsme pokrájeli na malé kostičky.
- 5Ještě přilijeme ocet, olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.
- 6Lilkový salát servírujeme tak, že každou porci rozetřeme po talíři a dokola ozdobíme černými olivami a paprikou různé barvy, pokrájenou na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.