Lilkový salát s černými olivami

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené celé lilky dáme na pekáč a pečeme je při 175°C.
  • 2
    Lilky jsou upečené, když je slupka téměř černá.
  • 3
    Teplé lilky oloupeme a v hluboké míse vidličkou rozmačkáme na kaši.
  • 4
    Přidáme k nim utřený česnek, velmi drobně pokrájenou cibuli a spařená oloupaná rajčata, která jsme pokrájeli na malé kostičky.
  • 5
    Ještě přilijeme ocet, olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.
  • 6
    Lilkový salát servírujeme tak, že každou porci rozetřeme po talíři a dokola ozdobíme černými olivami a paprikou různé barvy, pokrájenou na kolečka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.