Lilkový salát s cibulí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, nakrájíme na větší kousky a zprudka povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Potom oheň ztlumíme a zvolna vaříme dalších 20 minut.
  • 2
    Po vychladnutí lilky rozmačkáme vidličkou. Spolu s rozmačkaným česnekem a jemně nakrájenou cibulí a šalotkou je smícháme se zálivkou z octa a oleje. Salát necháme uležet, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.