Lilky pečené a sypané sýrem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve necháme ohřát troubu na 200°C. Mezitím si lilky rozkrájíme podélně a lžící opatrně odstraníme jejich měkkou dužinu. Nesmíme přitom v žádném případě protrhnout slupku, proto pracujeme opatrně.
  • 2
    Vydlabanou dužinu z lilků nakrájíme na malé kousky a naložíme na větší pánev. Přisypeme k ní na menší kostičky nakrájená rajčata, 3 prolisované stroužky česneku, posypeme oreganem, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Na plotně smažíme 5 minut než zelenina změkne, přitom ji neustále mícháme. Poté na pánev přidáme rajčatové pyré a ještě necháme smažit dalších 5 minut, aby směs zhoustla.
  • 3
    Lilky s odstraněným vnitřkem pomažeme olejem a položíme na pečící papír. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut, dokud nezměknou. Potom do jamky po dužině vložíme rajčatovou směs a povrch lilků posypeme sýrem. Znovu vrátíme do trouby a ještě 10 minut pečeme, aby povrch sýra zhnědl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.