Lilky pečené a sypané sýrem
45 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 500gramůRajčata
- 1kusČesnek
- 120gramůSýr Gruyére
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůOregano sušené
- 40gramůPyré rajčatové
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve necháme ohřát troubu na 200°C. Mezitím si lilky rozkrájíme podélně a lžící opatrně odstraníme jejich měkkou dužinu. Nesmíme přitom v žádném případě protrhnout slupku, proto pracujeme opatrně.
- 2Vydlabanou dužinu z lilků nakrájíme na malé kousky a naložíme na větší pánev. Přisypeme k ní na menší kostičky nakrájená rajčata, 3 prolisované stroužky česneku, posypeme oreganem, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Na plotně smažíme 5 minut než zelenina změkne, přitom ji neustále mícháme. Poté na pánev přidáme rajčatové pyré a ještě necháme smažit dalších 5 minut, aby směs zhoustla.
- 3Lilky s odstraněným vnitřkem pomažeme olejem a položíme na pečící papír. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut, dokud nezměknou. Potom do jamky po dužině vložíme rajčatovou směs a povrch lilků posypeme sýrem. Znovu vrátíme do trouby a ještě 10 minut pečeme, aby povrch sýra zhnědl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.