Lilky s kapary a olivami

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky podélně rozkrojíme, osolíme a necháme asi 30 minut stát. Potom lilky lehce vymačkáme, osušíme a trochu dužiny vydlabeme.
  • 2
    Poloviny lilků urovnáme na lžící oleje vymaštěný plech a do každé vložíme trochu nasekaných kaparů, vypeckovaných a nasekaných oliv a nasekaného česneku. Vše pokryjeme vydlabanou dužinou, osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem a pokapeme olejem.
  • 3
    Lilky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.
  • 4
    Pokrm podáváme teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.