Lilky s kukuřičnou kaší
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6lžicOlej olivový
- 4kusyLilek
- 250gramůRajčata
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůKukuřičná krupice T 600
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lilky a rajčata omyjeme, lilky nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky.
- 2Na 2 lžících oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vsypeme krupici. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- 3Na 3 lžících rozehřátého oleje opečeme lilky po obou stranách. Vyjmeme je, upravíme na mísu a udržujeme teplé. Do výpeku vložíme rajčata, prohřejeme a rozdělíme na lilky. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s kukuřičnou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.