Lilky v octovém nálevu

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
13 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, odřežeme stopky a nožem podélně uděláme 3 zářezy hluboké 2 cm. Lilky v hrnci povaříme 5-10 minut v osolené vodě, pak je vyndáme na mísu.
  • 2
    Uvaříme octový nálev:
  • 3
    1/4 l octa a 3/4 l vody svaříme s 200 g cukru a necháme vychladnout.
  • 4
    Hlávkové zelí dobře očistíme, jemně nastrouháme a odložíme do mísy.
  • 5
    Červené a zelené papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké nudličky. Papriky odložíme podle barvy zvlášť do větších misek.
  • 6
    Česnek utřeme se solí a smícháme s opláchnutou, drobně pokrájenou zelenou petrželkou a rozdělíme ho na 2 poloviny. Jednu smícháme se zelenou paprikou a druhý díl smícháme s červenou paprikou.
  • 7
    Zářezy v lilku budeme plnit tak, že jeden zářez naplníme česnekem s červenou paprikou, druhý zářez čistým zelím, třetí zářez česnekem se zelenou paprikou.
  • 8
    Takto naplníme všechny lilky, každý ovážeme celerovým stonkem.
  • 9
    Poskládáme je do velkých zavařovacích sklenic, přisypeme kuličky pepře, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a odložíme na chladné suché místo.
  • 10

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.