Lilky v octovém nálevu
80 min.
Ingredience
- nálev
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 0,75litrOcet kvasný lihový
- 10kusůLilek
- 3kusyPaprika zelená
- 3kusyPaprika červená
- 4lžícePetržel - nať
- 20gramůPepř černý celý
- 10kusůCeler - nať
- 8kusůČesnek
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
13 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, odřežeme stopky a nožem podélně uděláme 3 zářezy hluboké 2 cm. Lilky v hrnci povaříme 5-10 minut v osolené vodě, pak je vyndáme na mísu.
- 2Uvaříme octový nálev:
- 31/4 l octa a 3/4 l vody svaříme s 200 g cukru a necháme vychladnout.
- 4Hlávkové zelí dobře očistíme, jemně nastrouháme a odložíme do mísy.
- 5Červené a zelené papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké nudličky. Papriky odložíme podle barvy zvlášť do větších misek.
- 6Česnek utřeme se solí a smícháme s opláchnutou, drobně pokrájenou zelenou petrželkou a rozdělíme ho na 2 poloviny. Jednu smícháme se zelenou paprikou a druhý díl smícháme s červenou paprikou.
- 7Zářezy v lilku budeme plnit tak, že jeden zářez naplníme česnekem s červenou paprikou, druhý zářez čistým zelím, třetí zářez česnekem se zelenou paprikou.
- 8Takto naplníme všechny lilky, každý ovážeme celerovým stonkem.
- 9Poskládáme je do velkých zavařovacích sklenic, přisypeme kuličky pepře, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a odložíme na chladné suché místo.
- 10
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.