Lilky v rajčatové omáčce
155 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
47 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lilky pokrájíme na proužky a osolíme, necháme hodinu vysrážet přebytečnou vodu.
- 2Rajčata pokrájíme na větší kusy, smícháme s 50 ml vody, rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí a bylinkami.
- 3Vše necháme 30 minut vařit, poté přidáme 12 ml olivového oleje. Osolíme a opepříme.
- 4Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- 5Okapané lilky 15 minut osmažíme na zbytku rozpáleného olivového oleje.
- 6Ke konci smažení opepříme.
- 7Vejce rozšleháme s mlékem.
- 8Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme plátky lilků a zalijeme vaječnou směsí.
- 9Pečeme ve vodní lázni 25 minut při 180 °C.
- 10Pečené lilky servírujeme zalité rajčatovým protlakem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.