Lilky v rajčatové omáčce

155 min.
Francie

Postup přípravy

  • 1
    Lilky pokrájíme na proužky a osolíme, necháme hodinu vysrážet přebytečnou vodu.
  • 2
    Rajčata pokrájíme na větší kusy, smícháme s 50 ml vody, rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí a bylinkami.
  • 3
    Vše necháme 30 minut vařit, poté přidáme 12 ml olivového oleje. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  • 5
    Okapané lilky 15 minut osmažíme na zbytku rozpáleného olivového oleje.
  • 6
    Ke konci smažení opepříme.
  • 7
    Vejce rozšleháme s mlékem.
  • 8
    Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme plátky lilků a zalijeme vaječnou směsí.
  • 9
    Pečeme ve vodní lázni 25 minut při 180 °C.
  • 10
    Pečené lilky servírujeme zalité rajčatovým protlakem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.