Limetková rýže s kuřecím řízkem
50 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůRýže předvařená (parboiled)
- 500mililitrůVývar slepičí
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 1kusPetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkyKari koření
- 4kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
19 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle. Přidáme propláchnutou rýži a vše krátce osmahneme. Poprášíme kari kořením a přilijeme vývar. Rýži vaříme asi 20 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina.
- 2Omyté kuřecí řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji po každé straně 4 minuty.
- 3Z poloviny omyté limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na plátky. Kůru a šťávu vmícháme do rýže a podle chuti přidáme sůl.
- 4Opečené maso nakrájíme na šikmé plátky a upravíme na rýži. Ozdobíme plátky limetky a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.