Lín na zelenině

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Líny vykucháme, vykrájíme z nich plátky, omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky. Lilek omyjeme a drobně pokrájíme. Papriky rovněž drobně pokrájíme. Fazolky překrojíme na poloviny.
  • 2
    Odkrojíme spodek mrkve a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, jemně nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nasekáme.
  • 3
    Do pánve nalijeme 4 lžíce oleje, osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku. Přisypeme kurkumu, krátce ji smažíme, přilijeme 2 lžíce vody, necháme ji vypařit, přisypeme karí koření a chvíli ho smažíme.
  • 4
    Přisypeme do pánve rajčata, lilek, mrkev, papriky, fazolky, cibulky, vše pokrájené, a hrášek, přilijeme několik lžic horké vody, přidáme špetku soli, dusíme vše pod pokličkou na mírném plameni za občasného zamíchání asi 20 minut.
  • 5
    Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi zbývající olej a na prudkém plameni smažíme pokrájené rybí maso 2-3 minuty, aby bylo po všech stranách dozlatova. Pokračujeme pak ještě 2-3 minuty ve smažení na mírném plameni. Rybí maso osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, pak je vyjmeme a dáme do zeleninové směsi, necháme ještě chvíli prohřát a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.