Lín na zelenině
60 min.
Ingredience
- 1200gramůLín
- 100gramůHrášek
- 300gramůLilek
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůCibulka jarní
- 100gramůFazolové klíčky
- 300gramůRajčata
- 5gramůKurkuma
- 60mililitrůOlej stolní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůKari koření
- 6lžicVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Líny vykucháme, vykrájíme z nich plátky, omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky. Lilek omyjeme a drobně pokrájíme. Papriky rovněž drobně pokrájíme. Fazolky překrojíme na poloviny.
- 2Odkrojíme spodek mrkve a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, jemně nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nasekáme.
- 3Do pánve nalijeme 4 lžíce oleje, osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku. Přisypeme kurkumu, krátce ji smažíme, přilijeme 2 lžíce vody, necháme ji vypařit, přisypeme karí koření a chvíli ho smažíme.
- 4Přisypeme do pánve rajčata, lilek, mrkev, papriky, fazolky, cibulky, vše pokrájené, a hrášek, přilijeme několik lžic horké vody, přidáme špetku soli, dusíme vše pod pokličkou na mírném plameni za občasného zamíchání asi 20 minut.
- 5Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi zbývající olej a na prudkém plameni smažíme pokrájené rybí maso 2-3 minuty, aby bylo po všech stranách dozlatova. Pokračujeme pak ještě 2-3 minuty ve smažení na mírném plameni. Rybí maso osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, pak je vyjmeme a dáme do zeleninové směsi, necháme ještě chvíli prohřát a hotový horký pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.