Linguine s cuketou a olivami
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 150gramůOlivy zelené
- 350gramůCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůPetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce.
- 2Nakrájíme olivy na plátky a cuketu na kostičky.
- 3Drcený česnek smažíme, průběžně promícháváme na oleji asi 30 sekund, přidáme lilek a podusíme jej za častého míchání při střední teplotě asi 6 minut doměkka. Přidáme olivy, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše opatrně smícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme petrželkou a nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.