Linguine s tuňákovou omáčkou
80 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce rozmačkáme. Vypeckujeme olivy a nadrobno pokrájíme. Omyjeme maso z tuňáka, osušíme a pokrájíme na kostičky.
- 2Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme. Opereme a osušíme bazalku a petrželku. Nasekáme nadrobno.
- 3Do pánve nalijeme olej a osmažíme cibuli a česnek, ale nenecháváme zhnědnout. Přidáme kostičky tuňáka a za častého míchání osmažíme po všech stranách. Přidáme pokrájená rajčata, olivy, kapary, sůl a
- 4černý mletý pepř a při střední teplotě 10-12 minut dusíme. Omáčku posypeme natrhanými lístky bazalky a nasekanou petrželkou.
- 5Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny dáme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou z tuňáka. Hotový pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.