Linguine se sardinkami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
549 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme česnek, drcené chilli papričky a opékáme zhruba 1 minutu. Potom přidáme zbytků kořenů zbavený, na velmi tenké plátky nakrájený fenykl a opékáme 4-5 minut doměkka. Přidáme omyté, osušené a na kousky nakrájené filety ze sardinek a další 3-4 minuty zahříváme, aby byly křehké.
  • 2
    V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale uprostřed měly tuhé jádro. Scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
  • 3
    K sardinkám přidáme piniové oříšky, citronovou kůru a šťávu, petrželku, sůl, pepř a po promíchání přeneseme směs na těstoviny, přidáme zbývající olivový olej a opět vše promícháme.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.