Linguine se sardinkami
50 min.
Ingredience
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaChilli paprička sušená
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2hrstiPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOříšky piniové
- 8kusůSardinka obecná
- 3stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
549 mg
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme česnek, drcené chilli papričky a opékáme zhruba 1 minutu. Potom přidáme zbytků kořenů zbavený, na velmi tenké plátky nakrájený fenykl a opékáme 4-5 minut doměkka. Přidáme omyté, osušené a na kousky nakrájené filety ze sardinek a další 3-4 minuty zahříváme, aby byly křehké.
- 2V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale uprostřed měly tuhé jádro. Scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
- 3K sardinkám přidáme piniové oříšky, citronovou kůru a šťávu, petrželku, sůl, pepř a po promíchání přeneseme směs na těstoviny, přidáme zbývající olivový olej a opět vše promícháme.
- 4Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.