Lionský bramborový salát

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
  • 2
    Připravíme si kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
  • 3
    Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
  • 4
    Brambory dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut doměkka. Důkladně procedíme a nakrájíme je na stejné kousky.
  • 5
    Brambory dáme do velké salátové mísy a přidáme nasekanou cibuli. Teplé brambory polijeme zálivkou vinaigrette a dobře je s ní promícháme.
  • 6
    Přidáme majonézu, nasekanou pažitku a lehce promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, zakryjeme a chladíme asi 30 minut. Ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.