Liptovské droby
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1kusVepřová střeva tenká
- 1kilogramBrambory
- 1hrnekTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
70 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory nastrouháme zároveň s očištěnou cibulí, přidáme lisovaný česnek, hrubou i hladkou mouku, strouhanku, mletý pepř a vejce, majoránku a osolíme.
- 2Vše důkladně smícháme a směs natlačíme do dobře umytých střev, sešpejlujeme, popícháme jehlou a upečeme ve vetším množství tuku ve vyhřáté troubě. Během pečení droby obracíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.