Listové košíčky s mletým jehněčím masem

60 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto necháme rozmrznout. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a lilek omyjeme, očistíme a nastrouháme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 20 g másla a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme oregano, zeleninu a vše asi 5 minut dusíme. Nakonec přimícháme najemno nasekanou petrželku.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Z listového těsta vyválíme tenký plát, který rozdělíme na 8 čtverců. Každý ze čtverců vložíme do zapékacích formiček vymaštěných máslem a plníme masovou směsí.
  • 4
    Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a na každý košíček položíme dvě poloviny cherry rajčátek. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, poté košíčky posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme ještě 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.