Listové košíčky s mletým jehněčím masem
60 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusLilek
- 4kusyCibulka jarní
- 300gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžícePažitka
- 8kusůRajčata
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto necháme rozmrznout. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a lilek omyjeme, očistíme a nastrouháme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2Na pánvi rozpálíme 20 g másla a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme oregano, zeleninu a vše asi 5 minut dusíme. Nakonec přimícháme najemno nasekanou petrželku.
- 3Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Z listového těsta vyválíme tenký plát, který rozdělíme na 8 čtverců. Každý ze čtverců vložíme do zapékacích formiček vymaštěných máslem a plníme masovou směsí.
- 4Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a na každý košíček položíme dvě poloviny cherry rajčátek. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, poté košíčky posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.