Lívance z tykve, brambor a rozmarýnu
80 min.
Ingredience
- 310gramůTykev
- 225gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5hrnekSýr Parmezán
- 225gramůBrambory
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na 220 stupňů rozehřejeme troubu.
- 2Do zapékací mísy dáme nakrájenou tykev, brambory, sladké brambory, olej, sůl a polovinu rozmarýnu.
- 3Zamícháme a 20 minut pečeme do změknutí.
- 4Formu na 12 lívanců vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem).
- 5Smícháme v misce vejce, mléko, smetanu, sýr, česnek, sůl, zbytek rozmarýnu a směs z brambor, tykve a sladkých brambor.
- 6Nalijeme do formy na lívance a při 180 stupních pečeme 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.