Losanský skopový kotlík
90 min.
Ingredience
- 900gramůSkopová plec
- 50gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 300gramůBrambory
- 6gramůPepř černý mletý
- 8gramůMajoránka
- 2gramyMuškátový oříšek
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek. Přidáme nakrouhané zelí, koření, sůl, vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit na mírném ohni 30 minut.
- 2Zatím oloupeme a nakrájíme brambory, které přidáme k pokrmu a dusíme společně dalších 20 minut.
- 3Dosolíme, vmícháme nasekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.