Losos a mořské plody na koření a absintu
88 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramLosos obecný
- 250gramůRajčata
- 1kusPórek
- 1kusCeler bulvový
- 3lžícePetržel - nať
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaŠafrán
- 40mililitrůAbsinth
- 2stroužkyČesnek
- 1,5kilogramyMušle slávky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPomerančová kůra
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 150gramůChléb konzumní
- 1lžičkaSůl
- 120mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaFenykl obecný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
38 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybě odřízneme hlavu, ocas, ploutve a vaříme ji v 1,25 l vody asi patnáct minut. Vývar uschováme. Lososa nakrájíme na velké kusy. Spaříme rajčata, ochladíme je, oloupeme a nakrájíme. Šafrán vymácháme v 30 ml horké vody.
- 2Na oleji usmažíme do měkka kolečka cibule, pórku i kousky celeru. Poté přidáme dva prolisované stroužky česneku, svazek bylinek bouquet garni, pomerančovou kůru, fenykl, šafrán (i s vodou, ve které se máčel), sůl, pepř, rybí vývar a vše povaříme čtyřicet minut.
- 3Plody moře povaříme cca šest minut, přidáme rybu na sedm minut. Lososa přeneseme na tác ,do vývaru dáme protlak, absint a koření.
- 4Pokrm podáváme okamžitě, s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.