Losos a mořské plody na koření a absintu

88 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
38 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybě odřízneme hlavu, ocas, ploutve a vaříme ji v 1,25 l vody asi patnáct minut. Vývar uschováme. Lososa nakrájíme na velké kusy. Spaříme rajčata, ochladíme je, oloupeme a nakrájíme. Šafrán vymácháme v 30 ml horké vody.
  • 2
    Na oleji usmažíme do měkka kolečka cibule, pórku i kousky celeru. Poté přidáme dva prolisované stroužky česneku, svazek bylinek bouquet garni, pomerančovou kůru, fenykl, šafrán (i s vodou, ve které se máčel), sůl, pepř, rybí vývar a vše povaříme čtyřicet minut.
  • 3
    Plody moře povaříme cca šest minut, přidáme rybu na sedm minut. Lososa přeneseme na tác ,do vývaru dáme protlak, absint a koření.
  • 4
    Pokrm podáváme okamžitě, s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.