Losos s bazalkovým ragú
75 min.
Ingredience
- Na lososa
- Na pastu
- Na ragú
- 50gramůBrambory
- 3litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 50gramůFazole bílé
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůCeler řapíkatý
- 30gramůCuketa
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pastu opláchneme lístky bazalky, oloupeme česnek a nakrájíme na kousky. Bazalku s česnekem dáme do mixéru, osolíme, opepříme, vlijeme olej a rozmixujeme.
- 2Na ragú si přes noc v 0,75 l vody namočíme fazole, druhý den je osolíme (třetina dávky soli), uvaříme do měkka a slijeme.
- 3Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v 0,75 l vody osolené třetinou dávky soli uvaříme do měkka a slijeme.
- 4Očištěný řapíkatý celer a oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky a blanšírujeme ve zbylé dávce vody se zbytkem soli. Poté necháme okapat.
- 5Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.
- 6Drůbeží vývar přivedeme do varu, vložíme do něj okapané fazole, mrkev s celerem a provaříme. Poté přimícháme cuketu, okapané brambory. Na závěr vmícháme bazalkovou pastu, máslo a stáhneme z ohně.
- 7Porce lososa připravujeme i s kůží. Rybu osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji restujeme po obou stranách. K lososu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a opláchnuté větvičky rozmarýnu. Po usmažení stáhneme lososa z ohně a necháme dojít.
- 8Servírujeme bazalkové ragú, na které položíme porci lososa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.