Losos s bylinkami a pečeným citronem
60 min.
Ingredience
- 1,6kilogramyLosos obecný
- 2decilitryOlej olivový
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř 4 barev
- 3kusyBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 10gramůBazalka
- 10gramůPetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 5gramůCitronela
- 3kusyCitrony
- 3gramyBadyán
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného lososa osušíme papírovými utěrkami včetně břišní dutiny. Kůži nařízneme po 2cm mělkými zářezy a vetřeme do ní olej, sůl a pepř. Utrhneme dostatečnou plochu alobalu, aby se dal losos zabalit a lososa na něj položíme. Lososa posypeme bobkovým listem, citronelou, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami, část vložíme i do břišní dutiny.
- 2Citrony nakrájíme na kolečka a pečeme na olivovém oleji asi 3 minuty, až okraje začnou zlátnout. Osolíme, posypeme badyánem a rozložíme po celé ploše lososa, i do břišní dutiny. Bohatě pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut odpočinout.
- 3Z upečeného lososa odstraníme páteř a rozdělíme jej na jednotivé porce. Podáváme s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.