Losos s kari a chřestem
60 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300gramůChřest bílý
- 1kusBobkový list
- 10gramůZázvor celý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 1kusCitrony
- 10gramůKari koření
- 25gramůPažitka
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lososa naporcujeme, pošírujeme 2-3 minuty v bílém víně a vývaru, vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple, tekutiny ponecháme. Na másle osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, 2 neoloupané stroužky česneku, přidáme kari a intenzivně mícháme. Podlijeme směsí bílého vína a vývaru, ochutíme citronovou kůrou, bobkovým listem a strouhaným zázvorem a 15 minut prudčeji vaříme, až omáčku zredukujeme. Poté ji propasírujeme, vlijeme smetanu a dalších 10-15 minut pomalu vaříme, než dosáhneme požadované konzistence. Okořeníme solí a pepřem, do omáčky vložíme filety z lososa a necháme táhnout.
- 2Odlomíme dolní třetinu pazochu chřestu, chřest oloupeme a blanšírujeme tak dlouho, dokud zůstává pevný. V pánvi krátce osmahneme na troše másla chřest, 2 prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Na menší pánvi nasucho osmahneme citronovou kůru.
- 3Porce lososa rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme citronovou kůrou, obložíme chřestem a nahoru dáme nasekanou pažitku a vše ozdobíme velmi tenkými plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.