Losos s marinovanými pečenými paprikami
50 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125lžicOlej olivový
- 50gramůStrouhanka
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kilogramLosos - filety
- Papriky
- 3kusyPaprika červená
- 125mililitrůOlej olivový
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaOregano sušené
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůAnčovička - filety
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1708 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
164 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky nakrájíme na proužky silné cca 5 cm. Cca 5 minut je pečeme slupkou nahoru do zhnědnutí. Poté vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme slupky. V misce smícháme olivový olej, nahrubo nasekanou bazalku, sušené oregano, najemno nakrájený česnek, 4 ančovičky, ochutíme solí a pepřem a přidáme připravené papriky. Zakryjeme a necháme cca 20 minut marinovat v lednici. Rajčata rozpůlíme, potřeme olejem a poprášíme strouhankou. Rozložíme je na olejem vymazaný plech. Na plech dáme také filety z lososa, osolíme, opepříme dle chuti a zakápneme vínem. Plechy vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Ryby pečeme cca 8 minut, do změknutí rajčat a zezlátnutí strouhanky. Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, poklademe paprikami, dozdobíme zbylými ančovičkami a doplníme pečenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.