Losos v hořčično-bramborové krustě

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
49 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odstraníme vnější listy kapusty, hlávku rozčtvrtíme, odstraníme košťál a kapustu nadrobno nakrájíme. Krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.
  • 2
    V horkém másle zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kapustu, podlijeme 200 g smetany a provaříme.
  • 3
    Lososa očistíme, osolíme a opepříme. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Horní stranu rybích filetů potřeme hořčicí a navrstvíme bramborovou hmotu, vložíme na horký olej bramborovou hmotou směrem dolů a na mírné teplotě pečeme 6-8 minut, obrátíme a 1-2 minuty dopékáme.
  • 4
    Mezitím na másle osmahneme očištěné houby, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, osolíme a chvíli opékáme. Zbývající smetanu ušleháme, přidáme do kapusty a ochutíme solí a čerstvě nastrouhaným oříškem. Kapustu rozdělíme na talíře, nahoru položíme lososa a ozdobíme liškami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.