Losos v hořčično-bramborové krustě
60 min.
Ingredience
- 30gramůPažitka
- 120gramůCibule
- 800gramůLosos - filety
- 800gramůKapusta hlávková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 700gramůBrambory
- 5gramůMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůLišky čerstvé
- 40gramůHořčice
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
49 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odstraníme vnější listy kapusty, hlávku rozčtvrtíme, odstraníme košťál a kapustu nadrobno nakrájíme. Krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.
- 2V horkém másle zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kapustu, podlijeme 200 g smetany a provaříme.
- 3Lososa očistíme, osolíme a opepříme. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Horní stranu rybích filetů potřeme hořčicí a navrstvíme bramborovou hmotu, vložíme na horký olej bramborovou hmotou směrem dolů a na mírné teplotě pečeme 6-8 minut, obrátíme a 1-2 minuty dopékáme.
- 4Mezitím na másle osmahneme očištěné houby, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, osolíme a chvíli opékáme. Zbývající smetanu ušleháme, přidáme do kapusty a ochutíme solí a čerstvě nastrouhaným oříškem. Kapustu rozdělíme na talíře, nahoru položíme lososa a ozdobíme liškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.