Losos v rajčatové omáčce

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme a spolu s najemno nakrájenou cibulkou, cukrem a svazkem zelených bylinek vaříme 20 minut. Směs osolíme a opepříme dle chuti.
  • 2
    Jakmile máme rajčata uvařená, vyjmeme bylinky a rozmixujeme. Vzniklou hmotu propasírujeme a hladkou tekutinu opět přivedeme k varu. Z tekutiny vařením odpaříme přebytečnou vodu. Získáme tak hustou omáčku.
  • 3
    Na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek, který následně vyjmeme. Nasoleného a muškátovým oříškem posypaného lososa opečeme, vložíme na česnekový olej a osmažíme z obou stran. Poté snížeme plamen a z obou stran dopékáme. Hotového lososa rozdělíme na talíře a do zbylé šťávy přilijeme červené víno. Vše krátce povaříme a přidáme do rajčatové omáčky.
  • 4
    Připraveného lososa poléváme rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.