Losos v rajčatové omáčce
50 min.
Ingredience
- Rajčatová kaše
- 1lžíceCukr krupice
- 5mililitrůOlej slunečnicový
- 250gramůLosos - filety
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůVíno červené
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme a spolu s najemno nakrájenou cibulkou, cukrem a svazkem zelených bylinek vaříme 20 minut. Směs osolíme a opepříme dle chuti.
- 2Jakmile máme rajčata uvařená, vyjmeme bylinky a rozmixujeme. Vzniklou hmotu propasírujeme a hladkou tekutinu opět přivedeme k varu. Z tekutiny vařením odpaříme přebytečnou vodu. Získáme tak hustou omáčku.
- 3Na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek, který následně vyjmeme. Nasoleného a muškátovým oříškem posypaného lososa opečeme, vložíme na česnekový olej a osmažíme z obou stran. Poté snížeme plamen a z obou stran dopékáme. Hotového lososa rozdělíme na talíře a do zbylé šťávy přilijeme červené víno. Vše krátce povaříme a přidáme do rajčatové omáčky.
- 4Připraveného lososa poléváme rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.