Lososí steak s ochucenou rýží a pestem
35 min.
Ingredience
- Pesto
- 75gramůRýže dušená
- 1gramCitronová kůra
- 3mililitryCitronová šťáva
- 600gramůLosos - filety
- 1gramSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
487 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Jakmile se začne voda s rýží vařit, přidáme citronovou kůru a promícháme. Ochucenou rýži vaříme do změknutí. Jakmile rýže změkne, přimícháme k ní ještě citronovou šťávu.
- 2Nyní připravíme pesto. V misce rozmixujeme utřený česnek, bazalku, piniové oříšky, olivový olej a nastrouhaný parmezán. Vše ochutíme solí a pepřem. Ze všech těchto surovin vznikne kaše, kteru podáváme k hotovému jídlu.
- 3Na oleji opečeme zlehka osoleného lososa z obou stran. Lososa pečeme z každé strany asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.