Lososí steak s ochucenou rýží a pestem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
487 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Jakmile se začne voda s rýží vařit, přidáme citronovou kůru a promícháme. Ochucenou rýži vaříme do změknutí. Jakmile rýže změkne, přimícháme k ní ještě citronovou šťávu.
  • 2
    Nyní připravíme pesto. V misce rozmixujeme utřený česnek, bazalku, piniové oříšky, olivový olej a nastrouhaný parmezán. Vše ochutíme solí a pepřem. Ze všech těchto surovin vznikne kaše, kteru podáváme k hotovému jídlu.
  • 3
    Na oleji opečeme zlehka osoleného lososa z obou stran. Lososa pečeme z každé strany asi 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.