Lososový nákyp

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
52 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme, omyté žampiony nakrájíme na plátky.
  • 2
    Z veky okrájíme kůrku, těsto nakrájíme na kostky a v misce zalijeme šlehačkou.
  • 3
    Rozklepneme 3 vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  • 4
    Máslo ve větší míse utřeme se 3 žloutky do pěny, přidáme 1 celé vejce, nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku, plátky žampionů, hořčici, kari koření a muškátový květ, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Pak přidáme namočené kousky veky, jemně nakrájené maso z lososa a sníh z bílků, vše znovu dobře promícháme a dáme do vymaštěné formy.
  • 5
    Formu přikryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni v troubě přibližně 40 minut. Uvařené dáme vychladnout, po vychladnutí vyklopíme a podáváme jako studený předkrm.
  • 6
    Pod porce můžeme dát kečup a na porce plátek citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.