Lososový nákyp
60 min.
Ingredience
- 400gramůLosos ve vlastní šťávě
- 1kusVeka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
52 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme, omyté žampiony nakrájíme na plátky.
- 2Z veky okrájíme kůrku, těsto nakrájíme na kostky a v misce zalijeme šlehačkou.
- 3Rozklepneme 3 vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- 4Máslo ve větší míse utřeme se 3 žloutky do pěny, přidáme 1 celé vejce, nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku, plátky žampionů, hořčici, kari koření a muškátový květ, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Pak přidáme namočené kousky veky, jemně nakrájené maso z lososa a sníh z bílků, vše znovu dobře promícháme a dáme do vymaštěné formy.
- 5Formu přikryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni v troubě přibližně 40 minut. Uvařené dáme vychladnout, po vychladnutí vyklopíme a podáváme jako studený předkrm.
- 6Pod porce můžeme dát kečup a na porce plátek citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.