Loštická fašírka
75 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové maso mleté
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
- 8stroužkůČesnek
- 20gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 2decilitryPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 20gramůMajoránka
- 20gramůSaturejka
- 50gramůSádlo škvařené
- 200gramůStrouhanka
- 150gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
40 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí, vejcem a nastrouhanými tvarůžky. Přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a černé pivo a postupným přidáváním strouhanky uhněteme do kompaktní hmoty. Vytvoříme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme 2dl vody a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Pečeme hodinu za stálého podlévání a polévání vodou a výpekem, aby fašírka neosychala.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.