Luisianské gumbo

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje. Přidáme okru a opékáme ji za častého míchání 5 minut dozlatova. Okru přeneseme na talíř. Do kastrolu dáme zbývající olej, cibuli a celer a opékáme 5 minut. Přidáme česnek a opékáme 1 minutu. Přimícháme mouku, cukr, římský kmín a podle chuti osolíme a opepříme. Postupně přimícháme rybí vývar, omáčku přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 2 minuty.
  • 2
    Do kastrolu vrátíme odloženou okru, přidáme rajčata, papriky a kastrol zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň a za občasného míchání dusíme 10 minut. Mezitím vyloupeme krevety, rybí maso nakrájíme na kostky.
  • 3
    Přidáme petrželku a koriandr a podle chuti tabasco. Do pokrmu opatrně vmícháme rybí maso a krevety, kastrol zakryjeme a pozvolna dusíme 5 minut, dokud krevety nezmění barvu. Gumbo upravíme na nahřátou mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.