Luisianské gumbo
55 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 180gramůOkra - Ibišek jedlý
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaKmín římský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3hrnkyVývar rybí
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 350gramůTreska aljašská
- 350gramůMořský ďas
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceTabasco
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje. Přidáme okru a opékáme ji za častého míchání 5 minut dozlatova. Okru přeneseme na talíř. Do kastrolu dáme zbývající olej, cibuli a celer a opékáme 5 minut. Přidáme česnek a opékáme 1 minutu. Přimícháme mouku, cukr, římský kmín a podle chuti osolíme a opepříme. Postupně přimícháme rybí vývar, omáčku přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 2 minuty.
- 2Do kastrolu vrátíme odloženou okru, přidáme rajčata, papriky a kastrol zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň a za občasného míchání dusíme 10 minut. Mezitím vyloupeme krevety, rybí maso nakrájíme na kostky.
- 3Přidáme petrželku a koriandr a podle chuti tabasco. Do pokrmu opatrně vmícháme rybí maso a krevety, kastrol zakryjeme a pozvolna dusíme 5 minut, dokud krevety nezmění barvu. Gumbo upravíme na nahřátou mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.