Maďarský kečup
90 min.
Ingredience
- 3kilogramyRajčata
- 6kusůKapie
- 6kusůJablka
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCeler bulvový
- 2,2decilitryOcet kvasný lihový
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžičkyKari koření
- 2lžičkyMuškátový oříšek
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceCukr krupice
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rajčata, jablka, kapie, celer omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a všechnu zeleninu dáme do hrnce. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do hrnce se zeleninou. Všechno osolíme a na mírném ohni za občasného promíchání suroviny vaříme 30-40 minut do rozvaření. Potom vše rozmixujeme, přes sítko propasírujeme, odpad vyhodíme a čistou šťávu vlijeme zpátky do hrnce.
- 2Do šťávy v hrnci přidáme mletou papriku, kari koření, muškátový oříšek, skořici, cukr. Vlijeme ocet a za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí šťávy. Vaříme přibližně 15-20 minut. Před dovařením přisypeme pepř a kečup, ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dochutit. Hrnec stáhneme ze sporáku.
- 3Ještě horký kečup naplníme do teplých skleniček. Víčky je uzavřeme, položíme víčky dolů. Potom je obrátíme, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.