Majonéza bylinková
15 min.
Ingredience
- Majonéza klasická [51566]
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 250mililitrůOlej z pšeničných klíčků
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na bylinkovou variantu
- 10gramůPažitka
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůŠalotka
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
38 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
141 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Majonéza klasická:
- 2Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém.
- 3Nadrobno nasekáme petrželovou nať, pažitku a šalotku a přimícháme do majonézy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.