Makarony s cuketou a olivami
20 min.
Ingredience
- 300gramůMakarony milánské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 50gramůOlivy černé
- 50gramůOlivy zelené
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Makarony připravíme dle návodu výrobce na obalu. Mezitím, co se těstoviny vaří, připravíme ostatní suroviny. Cuketu opláchneme a pokrájíme ji na kostičky. Totéž uděláme s rajčaty. Sýr nastrouháme a čerstvé koření nožem nasekáme na menší kusy.
- 2Ve wok pánvi rozpálíme na prudkém ohni olej a prolisujeme do něj česnek, přidáme cuketu. Po dvou minutách přidáme rajčata, koření a opékáme další dvě minuty. Přidáme olivy, tentokrát za stálého míchání opékáme směs tři minuty. Poté už jen vmícháme do pánve těstoviny a nastrouhaný sýr s bylinkami. Vše dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.