Makarony se sardelovo-olivovou pastou
45 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1,5litryVoda pitná
- 75gramůOlivy zelené
- 1lžičkaSůl
- 4kusySardelové řezy
- 1stroužekČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 200gramůArtyčoky sterilované
- 1lžíceKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
19 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Olivy vyjmeme z nálevu, překrojíme napůl a pokud je máme s peckami, pecky odstraníme. Sardele vyjmeme z oleje, důkladně je opláchneme a pomocí papírové utěrky osušíme. Česnek oloupeme. Olivy, sardele a česnek vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce olivového oleje a rozmixujeme na pyré.
- 3Připravíme si směs ze 2 lžic olivového oleje, koňaku, citronové šťávy a oregana. Tuto směs smícháme s olivovým pyré, které dochutíme solí a pepřem.
- 4Omyjeme rajčata, nakrojíme je do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku. Rajčata rozkrojíme napůl, zbavíme jadýrek a dužinu nakrájíme na kostičky. Artyčoková srdíčka vyjmeme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky.
- 5Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, přisypeme rajčata a krátce je podusíme. Potom k rajčatům přidáme artyčoky, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Nakonec přimícháme makarony a vše krátce ohřejeme. Porce upravíme na talíře a podáváme se sardelovo-
- 6olivovou pastou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.