Makarony se strouhankou a omáčkou s mušličkami
50 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno bílé
- 80gramůOlej olivový
- 10gramůPepř černý celý
- 150gramůStrouhanka
- 10gramůSůl
- 1kilogramMušle v nálevu
- 60gramůCeler řapíkatý
- 1kusŠalotka
- 1kusBobkový list
- 60gramůPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
32 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Makarony: Ze strouhanky, vejce a mouky připravíme těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Pomocí strojku na těstoviny připravíme makarony. Uvaříme je ve slané vodě al dente, scedíme a uchováme v teple.
- 2Připravíme omáčku: Očistíme petrželku a nasekáme. Očistíme celer a nahrubo nasekáme. Oloupeme šalotku a česnek. Šalotku nasekáme a česnek lehce rozmačkáme.
- 3Mušličky scedíme, dáme do pánve. Přidáme česnek, nasekanou petrželku, olej, bobkový list a bílé víno. Pánev přikryjeme poklicí a při střední teplotě necháme mušličky za občasného zatřesení pánví otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku a mušličky vyloupeme. Skořápky a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Pár celých mušliček si dáme stranou na ozdobu. Tekutinu, v níž se vařily mušličky, odstavíme stranou.
- 4Rozehřejeme olej na pánvi a osmažíme na něm nasekanou šalotku a celer. Přilijeme bílé víno a tekutinu z vaření mušliček. Polovinu omáčky vyvaříme, přidáme čerstvě namletý pepř, sůl, vyloupané a uzavřené mušle, které jsme odložili na ozdobu. Necháme prohřát a přidáme nasekanou petrželku.
- 5Hotové těstoviny promícháme s připravenou omáčkou a horké neseme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.