Makarony se zeleným chřestem
30 min.
Ingredience
- 120gramůMakarony milánské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůChřest zelený
- 2kusyCuketa
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMajoránka
- 1kusCitrony
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusSalát ledový
- 2lžíceOříšky piniové
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Poté je propláchneme a necháme okapat.
- 2V dalším hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní chřest a na kolečka nakrájenou cuketu a povaříme 5 minut.
- 3Ve velké salátové míse smícháme těstoviny, vařenou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a majoránku a vše opatrně promícháme.
- 4V menší misce smícháme citronovou kůru a šťávu, olej, cukr, sůl a pepř. Takto připravenou zálivkou přelijeme těstovinovou směs a vše důkladně promícháme.
- 5Na talíře rozdělíme listy ledového salátu a na ně rozložíme těstovinový salát. Vše posypeme nasekanými piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.