Makarony ve smetanové omáčce
55 min.
Ingredience
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
60 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s částí nasekané petrželky a rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zakysanou smetanu rozmícháme se smetanou ke šlehání, solí, prolisovaným česnekem a zbylou nasekanou petrželkou. Směs nalijeme na makarony a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.